EN NL

Over Rabo Frontier Ventures

RFV, een strategisch investeringsfonds van 60 miljoen, is een 100% dochter van Rabobank en maakt deel uit van de bredere innovatie-agenda, waarin we interne en externe Fintech en Food & Agri bedrijven ondersteunen om hun activiteiten te schalen. We zullen dit doen door niet alleen kapitaal te bieden maar ook kennis, expertise en toegang tot het netwerk van Rabobank.

RFV ondersteunt de beste en meest ambitieuze ondernemers die aansluiten bij de strategische richting van Rabobank en helpt hen hun ideeën reëel en duurzaam te maken. Door zij aan zij te werken met deze ondernemers kunnen we de Fintech en Food & Agri sector transformeren en bouwen aan een duurzame en toekomst bestendige bankmodellen in deze snel veranderende wereld.

De belangrijkste focus van Rabobank is:

Lees meer over Rabobank.

Ons doel

We willen een winnaarsportfolio opbouwen met bedrijven die een positieve bijdrage en impact hebben op Rabobank, haar klanten en de Fintech en Food & Agri-sector.

Onze waarde propisitie:

‘Toegang tot klanten, kennis en netwerk en schaalmogelijkheden’
Distributie
Toegang tot klanten

Wij zullen jou helpen onze lokale voetafdruk in Nederland en in de Food & Agri sector internationaal goed te benutten. Met meer dan 7 miljoen klanten in Nederland en 4 miljoen internationaal in de Food & Agri-sector, zullen we manieren vinden om onze distributiekracht te gebruiken om jou de juiste toegang te geven.

Netwerk
Kennis en netwerk

Met meer dan 100 jaar ervaring in de banksector is niets op het gebied van financiële diensten ons onbekend. Ook beschikken we over toegewijde kennisteams met diepe kennis van Food & Agri. Wij bieden naast kennis ook toegang tot experts van wereldklasse en onze senior partners.

Schalen
Groei

In de afgelopen jaren hebben we nauw samengewerkt met startups en intern ondernemingen opgezet, waarvan een aantal momenteel hun bedrijf als onafhankelijk label in de markt schalen. Dit maakt ons de ideale partner voor jou, om jou te helpen groeien.

Ontmoet het team

Wij zijn een team van bedrijfsondernemers, innovators en M&A-experts die vele ondernemingen en partnerschappen zijn gestart.

|
Analyst
|
Associate
|
CEO
|
CFO
|
Investment Director
|
Legal
|
Specialist
Harrie Vollaard
Hoofd van Rabo Frontier Ventures & Partnerships

Harrie Vollaard is het hoofd van Rabo Frontier Ventures en werkt sinds 1997 voor de Rabobank. Harrie heeft een indrukwekkende achtergrond in innovatie bij de Rabobank. Hij stimuleerde innovatie in zijn rol als Innovatie Manager in 2002 en was van 2010 tot 2016 Hoofd van de afdeling Innovatie. Harrie is sinds 2014 onderdeel van de ontwikkeling van de innovatiestrategie voor de gehele Rabobank Groep en was tot 2016 ook interim directeur van de Fintech & Innovatie afdeling. In zijn huidige rol als Hoofd van RFV heeft Harrie verschillende partnerships met startups opgezet, beheert hij de Fintech investeringen voor de Rabobank, is betrokken bij Fintech-versnellingsprogramma's over de hele wereld en heeft verschillende spin-offs opgeleverd.

Martijn Scholtes
Financieel directeur

Martijn Scholtes is een van de managing directors van RFV en werkt sinds 2001 voor de Rabobank. Martijn heeft een achtergrond in fusies en overnames, Corporate Finance, Private Equity en Business Control. In zijn rol als CFO is hij betrokken bij de beoordeling, waardering, transactiestructuur, portefeuillebeheer en de financiering van RFV en zijn participaties.

Jeroen van Doornik
Investment Director

Jeroen van Doornik is een (early stage) investeerder die de handen graag ineen slaat met partners, ondernemers en managementteams in de technologiesector om hun bedrijven naar een hoger niveau te tillen. Na meer dan een decennium te hebben gewerkt in strategie, private equity, durfkapitaal, als investeerder en voormalig oprichter van een start-up, heeft Jeroen ervaring aan beide zijden van de tafel en weet hij uit de eerste hand wat de bouwstenen zijn van hoog presterende bedrijven zijn. Binnen RFV richt Jeroen zich op de dealflow en investeringen en neemt hij een hands-on benadering van portfolio management. Jeroen is ook lid van de NVP-onderwijscommissie, de Nederlandse Vereniging voor Private Equity en Venture Capital en een docent Finance and Entrepreneurship aan de RSM en de UvA.

Henk Doorenspleet
Investment Specialist

Henk werkt al voor Rabobank sinds 1988 en is nu actief voor RFV als Investment Specialist. Door de jaren heen heeft Henk veel ervaring opgedaan in de IT sector van de bank als architect en hielp hij klanten met samenwerkingsinitiatieven. Naast zijn werk is Henk actief in het onderwijs, treedt hij op als non-exec voor Divitel( een integrator van digitale videosystemen) en is vrijwilliger in initiatieven voor duurzame energie.

Raymond Custers
Investment Specialist

Na zijn studie aan de Technische Universiteit van Delft bracht Raymond enkele jaren door in de Telecomsector waar hij betrokken was bij een aantal nieuwe ontwikkelingen zoals IP-Telephony. Raymond werkt sinds 2008 voor de Rabobank nadat hij zich bij RaboMobiel, een door de Rabobank gestarte MVNO, had gevoegd om het mobiele kanaal voor bank functionaliteiten te verkennen. Vanaf die tijd was Raymond betrokken bij alle nieuwe ontwikkelingen die de weg vrijmaakten voor de "mobiele strategie van de Rabobank", zoals mobiele betalingen. Zijn interesse is nog steeds in alle nieuwe ontwikkelingen gebaseerd op het gebruik van het een mobiel apparaat in combinatie van met financiële en commercieel diensten. In zijn huidige functie is houdt hij zich bezig met alle activiteiten die verband houden met het vinden en begeleiden van kansrijke bedrijven en de portfolio van RFV.

Maurits Lancee
Associate

Maurits begon na zijn afstuderen met het werken bij de Rabobank Groep. Gedurende deze jaren heeft hij verschillende rollen vervuld op de IT afdeling van de bank. In 2017 stapte hij over naar Rabo Frontier Ventures als associate. Maurits heeft jarenlang gewerkt met fintech start-ups en is met name geïnteresseerd in bedrijven die kansen bieden op het gebied van financieel welzijn en welvaart van zowel bedrijven en retailklanten en cybersecurity. In zijn huidige rol ligt zijn focus op alle activiteiten rondom het scouten van kansrijke bedrijven en het beheer van de huidige portfolio. Maurits is daarnaast ook verantwoordelijk voor de samenwerkingen die de Rabobank heeft met accelerators zoals Startupbootcamp en Innovation Lab van Accenture.

Khadija Loukili
Analyst

Khadija werkt sinds juli 2017 voor Rabo Frontier Ventures, daarvoor had ze meerdere stages binnen de Rabobank Groep. Gedurende deze jaren werkte ze o.a. voor de afdelingen E-Commerce, Marketing en Fintech & Innovation. In haar huidige rol als analyst focust Khadija zich op de kernthema’s van het fonds, performance rapportages en marketing/communicatie activiteiten.

Portfolio

We werken graag samen met startups die ook geloven dat een geweldige samenwerking niet alleen tot betere bedrijven maar ook tot een betere wereld kan leiden.

Investeringsproces

De focus van RFV ligt op nieuwe bedrijfsmodellen / inkomstenstromen, vaak gebaseerd op opkomende technologieën op alle gebieden in de Fintech en Food & Agri sector.

We hebben onze focus verdeeld in 4 thema’s:

Investerings criteria

Strategie
Afgestemd op de innovatiestrategie van de Rabobank
Past het idee in een van de 7 thema’s
Horizon 3 (nieuwe markt en nieuwe technologie) voor de Rabobank
Bedrijfsprofiel
Er wordt een duidelijke pijn van de klant opgelost
Financiering is nodig voor een robuuste waardepropositie met een aantoonbare behoefte en product
Sterk management team
Schaalbaar en goed doordacht bedrijfsmodel
Sectoren
Fintech
Food & Agri

Dien je pitch in

Vul dit formulier volledig in. We doen onze best om alle pitches te bekijken en hopelijk binnen twee weken contact met je op te nemen.

Send

Neem contact met ons op

Address

Croeselaan 18
3521 CB Utrecht